بخش دوم
ردیابی نقطه بیشینه توان. به روشی که با استفاده از آن اینورتر روی نقطه همواره در حال تغییر بیشینه توان آرایههای فتوولتائیک باقی میماند، ردیابی نقطه بیشینه توان (MPPT) میگویند. ماژولهای PV یک منحنی مشخصهی I-V دارند که دارای سه نقطه اصلی به شرح زیر میباشد:
- مقدار جریان اتصال کوتاه (Idc) در ولتاژ صفر DC
- مقدار ولتاژ مدارباز (Voc) در جریان صفر
- و یک نقطه بیشینه توان، نقطهای که در آن حاصل ضرب جریان در ولتاژ برابر بالاترین مقدار است.
تصویر زیر MPP را برای یک ماژول در تابش کامل برای شرایط دمایی مختلف نشان میدهد. با افزایش دمای سلول، ولتاژ کاهش مییابد. همچنین عملکرد ماژولها به تابش وابسته است. هنگامی که تابش بیشتر است، جریان ماژولها بالاتر است، و هنگامی که نور کمتر است، جریان ماژولها نیز کمتر است. همانطور که طی روز و سال شدت تابش و دمای سلول تغییر میکند، جریان و ولتاژ MPP نیز به طرز قابل توجهی تغییر میکند، که همین موضوع طراحی اینورتر و سامانه را تحت تاثیر قرار میدهد.
اینورترها باید در کمترین ولتاژ، زمانی که در گرمترین روزها اینورتر تحت بار است، و بیشترین ولتاژ، زمانی که در سردترین روز سال به آرایه مدار باز متصل است، کار کنند. در برخی اقلیمها، ممکن است دمای محیط ۱۰۰ درجه فارنهایت و دمای سلولهای خورشیدی ۱۵۰ درجه فارنهایت و یا بیشتر تغییر کند، و ولتاژ سلول خورشیدی در هوای سرد در مقایسه با هوای گرم تا دو برابر بیشتر باشد. پیدا کردن نقطه بیشینه توان و باقی ماندن روی آن، از مهمترین کارکردهای اینورترهای متصل به شبکه خورشیدی میباشد.